Buitenverwachting

Pergola associatie Buitenverwachting

In de oogst van de moestuin van boerderij Buitenverwachting, kan ook worden meegedeeld volgens het pergola associatie principe. Hieronder legen we uit hoe dat in de praktijk in zijn werk gaat.

Oogstseizoen en kosten

De oogstseizoen loopt van mei tot en met december. De pergola associatie beperkt zich dus tot deze periode. Binnen deze periode kunt u tegen een eenmalige vergoeding bij het aangaan van de associatie wekelijks een groenten pakket ontvangen. Dit pakket kunt u zelf oogsten of u kunt het ophalen in Hoogmade of Leiden. Zowel het zelf oogsten als het ophalen gebeurt op zaterdagen. Voor de periode van half juni tot november bedragen de kosten, wanneer er zelf geoogst wordt, 150 euro. Wanneer het gedeelte van de oogst wordt opgehaald in Hoogmade kost het 200 euro, ophalen in Leiden kost 250 euro

Samenstelling van het pakket

De samenstelling van het pakket wordt bepaald door wat er groeit en bloeit in de moestuin. In de moestuin staan naast productFotobekende ook exotische, vergeten, wilde en kleurige groenten en kruiden. Om een kleine indruk te geven wat er dan kan worden geoogst volgt hier een, niet uitputtende lijst, met verbouwde groenten en kruiden: Raapstelen, Meiraapjes, Snijbiet, Mais, Oca, Egyptische ui, Prei, , peulen, doperwten, Kapucijners, Suikererwten, Rozijnerwten, Radijsjes, Oregano, Melde, Tuinmelde ,Spinazie, Knoflook, Aardperen, Aardappels, Pompoen, Courgette, Augurk, Bonen, Munt, Bieslook, Silenesla, Haverwortel,Rabarber, Mierikswortel, Sla, Tuinbonen, Wortels.

Gemiddeld genomen zullen er per keer genoeg groenten kunnen worden geoogst voor drie ‘gezinsmaaltijden. Wanneer het aanbod op een bepaalt moment niet toereikend, of naar de smaak is, kan het altijd met diverse andere boerderijproducten worden aangevuld, Walnoten, Rauwe melk, Biest, Karnemelk, Kefir, Yoghurt, Wei, Panir, Wol, Plantjes, Zaadgoed.

Activiteiten rondom de pergola associatie

Naast een groenten pakket ontvangen de leden van de pergola associatie een vierjaarlijkse nieuwsbrief en worden er tenminste vier keer per jaar extra activiteiten georganiseerd, activiteiten buiten het oogsten en meewerken op de zaterdagen. Verder worden pergolaleden regelmatig voorzien van recepten om de groenten klaar te maken.